Добре реалізований дизайн вашого сайту може створити привабливий образ

16-02-2016

Добре реалізований дизайн вашого сайту може створити привабливий образ

Добре реалізований дизайн вашого сайту може створити привабливий образ

Добре реалізований дизайн вашого сайту може створити привабливий образ, красиву картинку, в голові інтернет користувача. Але далеко не кожен дизайнерський проект зможе виділити ваш сайт із загального потоку інформації.

Ваш сайт повинні сприймати не просто як малозначиму деталь інтернет-машини, а як незалежний проект. Сторінки вашого сайту не повинні бути однакові, але повинні бути цілісними. Відвідувач, який хоч раз був на вашому сайті, потрапивши в будь-яку його частину, зрозуміє, що він не просто десь в інтернеті, а вже в знайомому йому місці.

Ні в якому разі не можна створювати окремий дизайн для кожної сторінки вашого сайту. Окремо сторінки можуть бути ідеальні, в плані дизайну, але коли відвідувач буде переміщуватися між сторінками, може виникнути відчуття, що він, випадково, перейшов на інший сайт. І цілісного образу ви точно не досягнете.

Для створення цілісного дизайну необхідно запам'ятати наступне:

  • - Перед створенням дизайну вашого сайту, необхідно продумати його структуру. Створити попередній макет. Можна навіть накидати на папері. І не забути про ієрархію, тобто розподіл сторінок за ступенем важливості. Які сторінки будуть розташовуватися вгорі ієрархічної гілки, головні або другорядні. Якщо у вас, наприклад, інтернет-магазин, то найважливіші сторінки будуть розташовуватися в самому низу. Так як основна мета інтернет-магазину продати товар, а кнопка замовлення товару, зазвичай, знаходиться після категорій, підкатегорій і короткої інформації про товар.
  • - В ідеалі, дизайн всіх ваших сторінок повинен бути однаковим. Звичайно не ідентичним, але він повинен відрізнятися тільки невеликими деталями. Правильним буде, доповнити кожну із ступенів ієрархічної структури якимось графічним елементом. Наприклад, чим важливіша сторінка, тим більше графічне навантаження використовується (збільшується кількість графічних елементів). Тоді відвідувач буде, інтуїтивно, розуміти на якому "поверсі" він знаходиться.
  • - Так само не варто забувати про текст. Бажано щоб шрифт був однаковим на всіх сторінках. Відрізнятися від основного тексту можуть (і повинні) тільки заголовки, підзаголовки та посилання. Заголовки, на всіх сторінках, повинні розташовуватися приблизно в одному і тому ж місці.

Все це, допоможе створити вам дизайн, який гості вашого сайту не сплутають ні з яким іншим.


mr_smith

Назад